Jedlá chudobných, alebo ako ušetriť peniaze na potravinách

Pokiaľ nepatríte k takzvaným „horným desať tisíc“, teda k ľuďom, ktorý až do konca života nemusia riešiť financie, určite ste sa už stretli so situáciou, že vám v peňaženke ostalo desať eur a do výplaty ostávalo ešte pár dní. Našťastie variť i jesť sa dá aj lacno a celkom chutne. Pozrieme sa na takzvané jedlá chudobných, ktoré ale vôbec chudobne nechutia. Tak sa nechajte inšpirovať.
 
obilniny

  • Pol kilogramu pšeničnej krupice, kúpite asi za päťdesiat až šesťdesiat centov. Ak si k tomu pripočítate pol litra mlieka za asi ďalších päťdesiat centov, tak za euro, máte sladké raňajky, alebo večeru na minimálne päť dní. No a krupica navyše nie je nezdravá.

 

  • Ďalšou TOP potravinou, čo sa ceny týka sú určite zemiaky. Aj v zime sú lacné, naše domáce a pripraviť si z nich môžete neskutočne veľa pokrmov. Veď aj ľudia na dedinách radi hovoria, že ak máte doma zemiaky a múku, tak od hladu nezomriete.

 brambory

  • Šošovica alebo fazuľa sú pokladané za nesmierne zdravé. No a sú aj chutné. Nemusíte si z nich pripraviť len, Slovákmi milovaný prívarok, alebo polievku na kyslo. Tieto strukoviny sú výborné napríklad v rizote, alebo šaláte, no a stoja doslova pár centov. Dokonca sa nimi môžete aj zásobiť, lebo ich záruka je takmer nekonečná.

 

  • Dobrú a hlavne domácu kuraciu polievku si môžete pripraviť za približne dve eurá, no máte jedlo na minimálne tri dni. Musíte si ale kúpiť napríklad kuracie trupy, chrbty, alebo krky. Z nich je navyše polievka aj tak najlepšia. Za kilogram v akcii zaplatíte okolo sedemdesiatich centov, a bez akcie stoja okolo eura. Jedna mrkva a petržlen za dvadsať centov a máte hotovo. 

 
No a určite nezabudnite na nákupy v akciách. Hlavne potraviny, ktoré vám vydržia dlho, teda konzervy, alebo veci, ktoré si môžete zamraziť, tie sa vždy oplatí nakúpiť aj do zásoby. Tak sa vám nemôže stať, že ostanete na suchu a umriete hladom.